Am plecat să colindăm!

Viața parohiei Decembrie 21, 2015

Ca in fiecare an, şi anul acesta, corul de copii şi tineri al parohiei noastre, care  numără 53 de membri, cu vârste între 4 şi 23 de ani, a plecat să colinde în mai multe locaţii din Municipiul Botoşani. După ce au participat la repetiţii de la începutul lunii octombrie, duminică de duminică, cel puţin două ore, repertoriul nostru a fost unul bogat dar şi extrem de diversificat. 

Prima oprire a fost la Primăria Municipiului Botoşani, acolo unde am fost întâmpinaţi de domnul primar Portariuc Ovidiu dar şi de celelalte oficialităţi ale oraşului nostru. Cu noi a mers şi Eusebiu Toma, elev în clasa a XI-a la Liceul special pentru persoane nevăzătoare din Târgu Frumos,  care ne-a acompaniat la fluier şi care a interpretat, ca un adevărat virtuoz, colindele şi cântecele de stea. Surprinderea celor prezenţi a fost şi mai mare atunci când Eusebiu a cântat la clarinet două colinde tradiţionale româneşti. De asemenea  Olariu Aida, a interpretat, acompaniată de negativ, o piesă cu specific religios care ne-a adus mai mult în atmosfera Naşterii Domnului. 

La final, colindătorii au primit câte un pacheţel de la ajutoarele lui Moş Crăciun şi de la oficialităţile locale.

De aici ne-am continuat călătoria, şi, după ce am urcat toţi 54, însoţiţi şi de unii părinţi, în autocar, am ajuns la Spitalul de Pediatrie, unde am vestit Naşterea Domnului copiilor de pe secţia de psihiatrie infantilă dar şi cadrelor medicale din spital, medici, asistenţi şi personal auxiliar. La final am primit bomboane, suc şi multe dulciuri.

Ultima oprire a călătoriei noastre a fost la Fabrica de confecţii "Jade Fashion" din parohia noastră, acolo unde, cu multă măiestrie dar mai ales cu mult suflet, am cântat muncitorilor şi celor ce conduc această instituţie, o parte din colindele repetoriului nostru. La sfârşit toţi copiii şi tinerii au primit câte un pacheţel cu dulciuri, aşa cum este frumoasa noastră tradiţie de Crăciun.

În prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie, aceiaşi copii şi tineri vor susţine concertul tradiţional de Naşterea Domnului în biserica noastră parohială iar la final, după truda pe care au depus-o, vor primi, câte un pacheţel dar şi o frumoasă surpriză.